Baeten bis 89350

Onze producten voor de non-foodindustrie

Onze vetten en oliën vinden hun toepassing in verschillende non- foodsectoren. Ontdek hier of we ook voor jouw bedrijf een geschikt product in ons aanbod hebben.

Ontdek ons maatwerk

Baeten 414670

Zeep

Veel zeepsoorten zijn gemaakt op basis van plantaardige oliën zoals palm- en kokosolie. Maar in echte kwaliteitszepen zit vaak rundvet. Dat vet geeft de zeep een zekere helderheid en heeft een sterk conditionerend effect. Zeep op basis van rundvet bevat geen chemische parabenen en is dus puur natuur, waardoor het biologisch afbreekbaar is.

Dierenvoeding

In onze zuivere producten zitten alleen essentiële vetzuren. Die geven jouw dierenvoeding niet alleen een goede smaak, maar bevorderen ook het immuunsysteem van de dieren. Ons vet wordt gebruikt in onder andere kalvermelk en vogelbolletjes.

Baeten bis 89318

Wist je dat...
de oude Egyptenaren in 3000 v.C. al dierenvet gebruikten voor hun voorloper van de kaars zoals we die vandaag kennen?

Kaarsen

Stearine is een vetverbinding die in grote mate aanwezig is in rundvet en als basisstof voor kaarsen dient. Stearinekaarsen zijn steviger en branden langer dan kaarsen van paraffine – een aardolieproduct – en produceren dan ook geen schadelijke aardoliedampen en -rook. Ook hier vormt rundvet dus de basis voor een puur, biologisch product.

Smeermiddelen

Ook in motorolie en andere vloeibare en vaste smeermiddelen zit vaak stearine. Voor het smeren van de bovenas in een klassieke windmolen wordt bijvoorbeeld reuzel gebruikt, omdat de vetstof het hout niet week maakt. Smeermiddelen met dierlijk vet zijn kwalitatiever én biologisch beter afbreekbaar dan aardolieproducten.

Coatings

Onze vetten zijn uitstekend geschikt voor de dekkende beschermlaag van regenjassen, jeans en ander textiel. Maar ook voor andere technische coatings kunnen we een type vet naar wens leveren.

Lees meer over ons maatwerk

Geïnteresseerd in onze producten?

Stel ons je vraag en we helpen je zo snel mogelijk verder.