Baeten 414335
Baeten 414380
Baeten 414937

Onze producten voor de voedingsindustrie

Baeten & Co is gespecialiseerd in rund- en varkensvet. Maar ons aanbod is veel breder dan dat. Dit is wat we te bieden hebben voor de voedingstoepassingen in jouw bedrijf.


Dierlijk

Rundvet Ossenwit is misschien wel ons bekendste product. Het rundvet is onlosmakelijk verbonden met de Belgische frietcultuur: het geeft onze frietjes die typische smaak waar we zo van houden. Ook voor de beschermende laag die voorgebakken frieten of ovenfrieten zo knapperig maakt, is ons rundvet de perfecte oplossing.

Varkensvet Reuzel wordt in bakkerijen veel gebruikt voor verschillende baktoepassingen, zoet en hartig. Vooral voor de smeuïge vulling van gebakjes is het gesmolten varkensvet de perfecte vervanger van bijvoorbeeld boter. Een belangrijke troef van reuzel is dat het bestand is tegen hoge temperaturen.

Andere toepassingen Varkens- en rundvet worden gebruikt voor verschillende andere toepassingen in de voedingsindustrie. Denk maar aan het afdekken van patés en knapperige poulet rôti. Ook het vet van verschillende soorten gevogelte (kip, eend, gans) zit trouwens boordevol smaak.

Baeten bis 89541

Wist je dat ...
91% van de Belgen frietjes van de frituur als een onmisbaar onderdeel van hun nationale cultuur beschouwt?*
*volgens een onderzoek van VLAM in september 2020

Plantaardig en blends

Ons vet van dierlijke oorsprong vermengen we ook met vetstoffen van plantaardige oorsprong (palmvet, maïsolie, kokosolie ...) naargelang je toepassing. Geschikt voor margarines, bijvoorbeeld.

Biologische vetten en oliën

De vraag naar biologische vetten en oliën wordt steeds groter. Niet alleen in de voedingsindustrie, maar bijvoorbeeld ook in de cosmeticawereld. Ook voor toepassingen met bijvoorbeeld sheabutter kan je bij ons terecht.

Andere specialisaties

In onze veranderende maatschappij steken heel wat specifieke behoeften en noden de kop op. Ook daarop bieden we met ons aanbod een antwoord:

Baeten bis 89499 3 trager

Verpakken onder je eigen label?

Dat kan. Baeten & Co is je partner van a tot z. We ontwikkelen samen je product, produceren het en verpakken het naar jouw wens.

Geïnteresseerd in ons maatwerk?
Stel ons je vraag.