Baeten web 034

Vetten en oliën van Baeten & Co: kwaliteit gegarandeerd

Normen helpen ons de kwaliteit van onze producten te garanderen. We dragen ze dan ook hoog in het vaandel. Mede dankzij ons duurzame productieproces beschikken we over een aantal specifieke certificaten en kwaliteitslabels voor ons ruime aanbod aan voedings- en non-foodproducten.

Baeten web 045
Baeten bis 89544
Baeten web 124

Onze certificaten en kwaliteitslabels

FSSC 22000 Deze norm voor voedselveiligheid is gebaseerd op de norm ISO 22000 en wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative).

HACCP De oorsprong van onze producten kan je volledig nagaan via het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Point), een methode om voedsel te beschermen tegen biologische, chemische en fysische gevaren.

Halal We beschikken over de nodige certificaten voor de productie van halalvet.

Bio Duurzaamheid staat hoog op onze prioriteitenlijst. Daarom zetten we ook steeds meer in op producten van biologische oorsprong.

Ontdek onze producten

Onweerstaanbare kwaliteit dankzij een uniek filtratieproces

Raffinage staat synoniem voor de kunst van het zuiveren. Een kunst die we met onze jarenlange ervaring perfect beheersen én bij Baeten & Co naar een hoger niveau tillen met een hypermodern, fysisch filtratie- en raffinageproces.

Kwalitatief basisproduct van dierlijke oorsprong

Stap 1: het bleekproces
In de eerste fase van het filtratieproces voegen we natuurlijke klei toe aan het vet. Deze bleekaarde voor alimentaire toepassingen absorbeert de onzuiverheden (gelatines, slijmstoffen ...) en geeft het vet een blekere kleur. Deze unieke voorfiltratie voeren we uit op een temperatuur van 90 à 110 °C.

Stap 1: bleken

Baeten Proces 1 A
Baeten Proces 1 B

Stap 2: het raffinageproces
De tweede fase van het proces is de eigenlijke raffinage. Onder vacuüm verhogen we de temperatuur van het vet tot 230 °C. Via stoominjectie brengen we het vet in beweging. De vrije vetzuren of FFA's (Free Fatty Acids) komen vrij (damp), worden onttrokken en worden aansluitend gecondenseerd (vloeibaar).

Hoe lager het FFA-gehalte, hoe beter de kwaliteit van het vet. Het maximale FFA-gehalte ligt wettelijk vast op 3%. Met ons unieke raffinageproces komen we heel dicht bij 0%. Dat levert ons de nodige kwaliteitslabels op.

Stap 2: raffineren

Baeten Proces 2

Stap 3: verpakking en distributie
Na het raffinageproces koelen we het vet geleidelijk aan af naar 70 à 80 °C. Daarna verpakken of transporteren we het vet en is het klaar voor verschillende toepassingen in de voedingsindustrie en non-foodsectoren.

Stap 3: distributie

Baeten Proces 3

Duurzaam proces
Bij Baeten & Co laten we zo weinig mogelijk verloren gaan. Een groot deel van onze productieresten krijgt dan ook een nieuw leven in een andere toepassing.

Meer over onze focus op duurzaamheid

Duurzame rest

Baeten Proces 4

Geïnteresseerd in ons bedrijf?

Stel ons je vraag en we helpen je zo snel mogelijk verder.