Baeten web 033

Duurzaamheid als voedingsbodem voor ons kwalitatieve vet

In een wereld die razendsnel evolueert en produceert, is duurzaam werken een absolute must. Baeten & Co bouwt op zoveel mogelijk manieren mee aan een succesvol circulair verhaal.

Baeten web 049

Wist je dat...
het snoeisel van de taxushaag op ons terrein ingezet wordt in de strijd tegen kanker? Taxus bevat namelijk baccatine, een stof die in veel geneesmiddelen voor chemotherapie zit.

Duurzaam proces

Bij ons gaat niets verloren. Zo krijgt de bleekaarde die we gebruiken in ons filtratieproces een tweede leven als bodemverbeteraar. Verwijderde vrije vetzuren worden gebruikt onder ander als smeermiddel voor staaldraden en-platen. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden.

Doordat we in ons productieproces zo weinig mogelijk stappen nemen, houden we ons energieverbruik laag én leveren we zuivere en stabiele eindproducten af.

Daarnaast nemen we tal van andere initiatieven om onze ecologische voetafdruk te beperken: we reduceren onze CO2-uitstoot tot het minimum, produceren energie met zonnepanelen en vangen water op in onze vijver en regenwaterputten. Maar onze filosofie schemert ook door in de details. Zo is al het groen in onze tuin van inheemse oorsprong.

Werkbaar werk

Onze duurzame manier van werken trekken we door in ons hr-beleid. We investeren niet alleen in onze processen, maar ook – en vooral – in onze mensen. Motivatie is wat onze medewerkers verbindt, en die eigenschap proberen we op verschillende manieren te stimuleren. Zo krijgt iedereen een maximum aan verantwoordelijkheid en de kans om opleidingen te volgen.